Het best bewaarde geheim van Finca Élez: Viognier uit de La Casa-wijngaard. Ook wel de druiven die het meest gepamperd worden, aldus Finca Élez zelf. Waarom? Omdat viognier een fantastisch potentieel heeft, zowel in rijping als in complexiteit. Na de oogst worden de druiven zacht geperst. De fermentatie vindt plaats in eikenhouten foudres op een gecontroleerde temperatuur. De wijn rijpt 10 maanden in foudres, waarbij bâtonnage wordt toegepast om de zachtheid te verbeteren en complexiteit te verkrijgen.
De kleur van deze wijn is geel met een groene touch. In de geur komt de complexiteit van de wijn naar voren: aroma's van peer en abrikoos, met op de achtergrond gedroogd fruit en romigheid. De wijn is zijdezacht op de tong en heeft structuur met een aangenaam zuurtje.
De complexiteit van de wijn zorgt ervoor dat het culinair breed inzetbaar is. Coquilles met beurre blanc, Thaise viscurry of geroosterde kalkoen met bospeen? Probeer het eens en ervaar zelf wat de wijn met je gerecht kan doen.